Dada

Het dadaïsme is een stroming die gebaseerd is op een afkeer voor oorlog en alle vooroorlogse opvattingen, theorieën, ideologieën en vooral kunst. Dit omdat de dadaïsten geloofden dat al deze dingen samen de Eerste Wereldoorlog hadden veroorzaakt. Dadaïsten zijn een soort pacifisten, maar weigeren een ideologie aan te hangen of te vormen. In hun werk is er aandacht voor spontaniteit, toeval en absurditeit. Met hun collages, acties, onzinteksten, objecten, hebben ze de weg vrijgemaakt voor latere kunstvormen als surrealisme, concept-art, performance fluxus en arte povera.

We maken een kunstwerk met uw eigen verzameling objecten of op locatie met gevonden voorwerpen. Geen voorkennis nodig. 

Informatie

Docent: Vera Harmsen
Vera is afgestudeerd aan de Willem De Kooning Academie, studierichting plastische vormgeving. In 1993 aangevuld met HR&O docentenopleiding ruimtelijk constructieve- en keramische vormgeving. Tevens kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Vakdidactiek, onderwijskunde en praktijkervaring. Vera maakt beelden en assemblages en olieverfschilderijen. Haar werk bevindt zich in de collectie van particuliere verzamelaars en bedrijven, waaronder de Caldic Collectie.
Locatie: Atelier Vera Harmsen Rotterdam of op locatie
Duur: 2,5 uur
Kosten: vanaf 4 personen: € 40 p.p. | van 9-12 personen: € 35 p.p. Inclusief materiaalkosten + eigen (afval)materialen meenemen om te verwerken. Inclusief koffie/thee
Meer dan 12 personen: nader te bepalen
Extra: Borrel of lunch vanaf 4 personen: € 10 p.p. | 9-12 personen: € 7,50  p.p.
Contact: cadocabinet@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vera Harmsen