De wereld van het orkest

Remco Beuger neemt u mee in de wereld van het symfonieorkest. Remco vertelt u onder meer hoe een symfonieorkest in elkaar zit en welke ‘spelregels’ er gelden.

Wist u bijvoorbeeld dat een symfonieorkest een strakke hiërarchie kent? U hoort hoe een beroepsorkest functioneert, wat een groepsaanvoerder is en wat zijn functie is, hoe belangrijk de rol van dirigent is, wat het verschil is tussen de bladmuziek van de dirigent en van de musicus. Om aan deze workshop deel te kunnen nemen heeft u geen muzikale achtergrond nodig. De enige voorwaarde is liefde voor klassieke muziek. Deze leerzame lezing zorgt ervoor dat u met meer aandacht luistert naar klassieke muziek en er nog meer van geniet.

De workshop kan (indien mogelijk) aangevuld worden met een bezoek aan een concert van het Residentie Orkest in Dr. Anton Philipszaal.

Informatie

Docent: Remco Beuger
Remco Beuger is gitarist en bassist. Remco geeft via zijn onderneming ‘Sforzando muziek’ zowel privé- en groepsles gitaar aan particulieren en ontwikkelt en verzorgt hij workshops en cursussen voor opdrachtgevers als het Sint Stanislascollege uit Delft, Stichting Mooi! uit Den Haag, het Ashram college in Alphen a/d Rijn en de Nederlandse Vereniging van Muziektherapie (NVvMT). Daarnaast werkt Remco samen met diverse lagere scholen in de omgeving van Den Haag om leerlingen te kunnen voorzien van gitaarlessen.
Locatie: Atelier Westeinde | www.atelierwesteinde.nl
Duur: 2,5 uur. Optioneel: entreekosten voor het gezamenlijk bijwonen van een concert van het Residentie Orkest
Kosten: vanaf 4 personen: € 30 p.p. | van 9-12 personen: € 25 p.p. | meer dan 12 personen: nader te bepalen. Inclusief koffie/thee
Extra: Borrel of lunch vanaf 4 personen: € 10 p.p. | 9-12 personen: € 7,50  p.p.
Contact: cadocabinet@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Remco Beuger